Prva B liga u dve grupe
Thursday, 25 November 2010

                                                              Image

Vaterpolo savez Srbije napravio je predlog takmičenja u Prvoj "B" ligi.
U ligi bi  trebalo da učestvuje 12 timova podeljenih u dve grupe. Sastavi grupa biće određeni žrebom, a ekipe su u šešire raspoređene na osnovu plasmana prošle sezone. Zemun je, kao osvajač četvrtog mesta u B ligi prošle sezone u drugom šeširu.
U prvom šeširu su TENT i Singidunum u drugom Šabac i Zemun, u trećem Bečejac i Spartak, u četvrtom Senta i Goč, u petom Banjica i Dunav i u poslednjem Mladost i Rabotnički.
Igraće se, takođe, dvokružno. Rabotnički se i ove sezone takmiči van konkurencije, pa se rezultati susreta naših klubova sa Rabotničkim neće računati za konačan plasman.
Po završetku ligaškog dela u obe grupe igrao bi se plej of. U četvrtfinalu bi se sastali 1. par: A1 – B4, 2. par: A2 – B3, 3. par:  A3 – B2, 4. par: A4 – B1. Igraju se dve utakmice, računa ukupan skor.
Pobednici četvrtfinalnih parova će  imati pravo igranja u fajnal foru. U polufinalu će se sastati pobednici prvog i trećeg odnosno drugog i četvrtog para. Uspešniji  igraju finale i ostvaruju pozicije za igranje u plej autu. Pobednik Prve "B" lige će se sastati sa šestoplasiranim iz "A" lige, a drugoplasirani iz "B", sa petoplasiranim iz "A" lige.
U baražu za opstanak u "B" ligi će igrati ekipe koje nisu stekle pravo igranja u četvrtfinalu. Pošto Rabotnički učestvuje van konkurencije ostaće tri tima. Odigraće se baražni turnir i najbolji tim ostaje „B” ligaš a preostala dva tima će igrati u Drugoj ligi.
Odgovori klubova na predloženi sistem, sa eventualnim primedbama, treba da stignu do 1. decembra.

 „B” liga bi počela 22.januara, a završila bi se 26.marta. Četvrtfinalni mečevi predviđeni su za 30. mart  i 2.aprila. Baražni turnir je 2.i 3. aprila, a fajnal for 9. i 10.aprila.Termini za plej - aut su 16, 23. i 27. april. a majstorica za peto mesto, koje vodi u Trofej LEN, 30.aprila.
U "A" ligi učesttvovaće Partizan Rajfajzen, Vojvodina, Crvena zvezda Vet, Niš, ŽAK i Beograd.

 
< Prethodno   Sledeće >

Sponzori

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/knjazmilos.jpg

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/pinkipv5.jpg

 http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/killer.jpg

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/digit_logo_home.jpg

The image “http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/djurdjevic.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/grad.jpg