Panorama: Srbija u Areni, Savić svetski trener broj 1
Saturday, 09 January 2016

Image 

Reprezentacija Srbije odradila je večeras prvi trening u Beogradskoj areni, u kojoj u nedelju počinje Prvenstvo Evope (10-23. januar).

Tokom treninga stigla je vest koja daje motiv više da se predstave u najboljem svetlu. Dejan Savić je izabran za  najboljeg trenera sveta u anketi Asocijacije svetskih trenera.

Dejan Savić rekao je večeras novinarima da njegova ekipa nema ciljeve na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ali da tradicija i karakter obavezuju tim da pruži svoj maksimum na šampionatu koji počinje u nedelju.

– Realno, mi ciljeve nemamo, oni su vezani za Olimpijske igre u Riju. Evropsko prvenstvo je još jedan stepenik ka tom cilju, ali tradicija i karakter ovog tima, kao i organizacija u Beogradu i Srbiji nas obavezuju da damo svoj maksimum, da probamo da ispratimo ovu divnu organizaciju – rekao je Savić agenciji Beta u beogradskoj Areni.

Srbija je dvostruki uzastopni evropski prvak, kao i svetski šampion i pobednik Svetske lige, a takmičenje u Beogradu počinje nedeljnom utakmicom s Hrvatskom, s kojom je prošle godine igrala u finalima dva takmičenja. Savić je ocenio da je Hrvatska i prvi favorit šampionata.

– Pre svega, zbog prve utakmice, to su Hrvati. Odmah posle, možda i najveći, jesu Italijani. Očekujem da će Španci biti otkrovenje ovog turnira, baš kao i Crna Gora. Zanimljivo je da su Crna Gora i Španija u istoj grupi i da će neko od njih već u četvrtfinalu igrati protiv Italije, što znači da će jedna od te tri ekipe ispasti već tada, nažalost – rekao je Savić.– Tu je i Grčka, koja je svojim igrama na Svetskom prvenstvu u Kazanju pokazala da je izuzetna ekipa i da nije slučajno uzela bronzu. Madjari jesu u igračkoj krizi, ali oni predstavljaju jednu ozbiljnu ekipu. Kao i Nemci u fudbalu, nikad ih ne možete otpisati i uvek su kandidati za medalju – kazao je selektor Srbije.

Srbija prvu utakmicu igra u nedelju (20.30) protiv Hrvatske, a potom se u grupi sastaje još sa Francuskom i Maltom.

 
< Prethodno   Sledeće >

Sponzori

  

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/pinkipv5.jpg

 http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/killer.jpg

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/digit_logo_home.jpg

The image “http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/djurdjevic.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

http://www.vkzemun.org.rs/images/Sponzori/grad.jpg

  

 

Uplata članarina

Članarine možete uplatiti na
žiro račun kluba
325-9500600029594-23 (VK Zemun)
325 - 9500600030872 -69 (VK Novi Beograd) 
ili u kancelariji kluba: utorkom,četvrtkom i petkom od 19:30 do 20:30